Staatsexamen I

Waarom staatsexamen I (niveau B1) doen?

Heb je de mogelijkheid om meer dan het minimaal vereiste niveau A2 te halen? Dan kan je bij ons altijd doorstromen van A2 naar de B1 cursus. In deze cursus vergroot je je woordenschat en leer je meer grammatica toe te passen. Je kan dan over meer verschillende onderwerpen praten en beter moeilijkere teksten begrijpen.

Verder heb je het staatsexamen I (taalniveau B1) nodig voor de meeste praktijkopleidingen op mbo-niveau. Met een mbo-diploma kan je je kansen vergroten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het merendeel van de Nederlanders heeft een mbo-diploma, dus de competitie is groot. En ook al heeft men in theorie gelijke kansen, in de praktijk moeten mensen met een buitenlandse afkomst, net wat harder lopen voor deze gelijke kansen. Het mbo-papiertje kan je daarbij goed op weg helpen.

Book an appointment with Nederlands de Baas using Setmore

Beter leren spreken?

Vanaf B1 niveau bieden wij tijdens de zomer ook intensieve spreekcursussen aan. Spreken en in gesprek blijven met Nederlanders blijft altijd het moeilijkste onderdeel van een taal leren. Je wordt tijdens het spreken gedwongen om zowel receptief als productief bezig te zijn en verschillende stappen in korte tijd in je hoofd te doorlopen. Logisch dat dit meer moeite kost. Daarnaast spelen aspecten als schaamte en angst om fouten te maken hier een grotere rol omdat je direct met mensen in contact bent.

Tijdens de intensieve spreekcursus wordt de aandacht vooral gericht op de spreekvaardigheden. Elke dag 4 uur les, gedurende een maand. Na deze cursus is de schaamte om te spreken, als het goed is, helemaal weg.

Voor wie is de intensieve spreekcursus?

Voor iedereen die een B1 cursus heeft afgerond en zijn spreekvaardigheid wil verbeteren. Schrijf je gedurende het jaar in voor de volgende cursus aankomende zomer.

Inschrijven spreekcursus

Prijzen voor cursus B1 (Staatsexamen I) NT2

Prijs per uur Uren per les Prijs per les Prijs per week Prijs per maand Prijs per kwartaal
€13,50 3 €40,50 €121,50 €486 €1458

* Bij Nederlands de Baas is uw totaalprijs afhankelijk van uw leertempo. Bovenstaande prijzen voor maanden en kwartalen zijn indicatief en worden berekend op basis van het aantal gegeven lessen.

*De prijs per maand en kwartaal is indicatief en afhankelijk van het aantal gegeven lessen.

Laptop te leen

Toegang tot online digitaal huiswerk

Leer in de praktijk

Groepsgrootte max 10 personen

Start within weeks

Overige taalcursussen