Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt snel (ONA voor B1 of hoger)

Wat is ONA?

Het onderdeel Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt gaat over werken en werk zoeken.
ONA bestaat uit 2 delen:

  • Een online portfolio maken
  • 64 uur ONA-cursus óf een eindgesprek

Het online portfolio bestaat uit 8 resultaatkaarten die je moet invullen op de website van DUO. Deze 8 resultaatkaarten bestaan elk uit een aantal vragen.

Vanaf volgend jaar gaat ONA veranderen. In het nieuwe inburgeringsstelsel wordt deze module vervangen door MAP. Dit is kort voor Module Arbeidsmarkt en Participatie. Vanaf 201 moeten gemeenten nieuwkomers in de eerste 18 maanden van de inburgering MAP aanbieden. Het doel hierbij is om de competenties en arbeidskansen van de nieuwkomer inzichtelijk te krijgen. Een belangrijk onderdeel van de module is de praktische inzet op de arbeidsmarkt – denk aan vrijwilligerswerk, stage, werkervaringsplaats, betaald werk.

In deze snelle cursus wordt het portfolio met behulp van twee intensieve privélessen (van twee uur elk) binnen twee weken gemaakt. Vervlogens wordt de ONA portfolio binnen 8 weken nagekeken door DUO en volgt een uitnodiging voor een gesprek van 40 minuten over het portfolio. Dit is geen taaltest maar gaat uitsluitend over de dingen die je hebt geleerd in de acht portfoliokaarten. Nederlands de Baas helpt je met de voorbereiding op het gesprek.

Inschrijven ONA Cursus

ONA 64-uurs (Snel traject voor B1 en hoger)

€399
  • Versnelde cursus privéles voor B1 of hoger

Start within weeks

Privéles

No cure no pay