Samenwerking Solid Road

Interview met Yvonne von dem Bussche

Elke maand beginnen enkele kandidaten met hun participatietraject via Nederlands de Baas bij Trash’ure Taarten. Tijd voor een kijkje in de keuken…

Participatietraject

Stichting Solid Road: wij zijn fan. Waarom? Omdat zij onze cursisten de kans geven hun talenten te ontdekken en te kijken waar ze goed in zijn. Yvonne Bussche (Solid Road) praat…

‘Ik ben Yvonne Bussche, directrice van Stichting Solid Road. Als kind groeide ik op in Duitsland (vlakbij Nederlandse grens), en inmiddels woon ik alweer 24 jaar in Nijmegen’

Zinvol tussenjaar
‘Het is bijna 20 jaar geleden dat ik voor het eerst met vluchtelingen in aanraking kwam. Dat is aangewakkerd, toen ik in voormalig Joegoslavië een half jaar vrijwilligerswerk heb verricht in diverse vluchtelingkampen. Ik wilde namelijk iets zinvols doen met mijn tussenjaar’

Over Trash'ure Taarten

Mensen zien genieten
‘Het fijne van mijn werk is mensen te zien genieten van de trainingen die wij aanbieden. Veel van deze trainingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers die het schitterend vinden hun kennis aan vluchtelingen door te geven. Het helpt ze om betere keuzes te maken (word ik hier blij van?) en plannen te concretiseren (waar wil ik werken?) En niet onbelangrijk: het motiveert ze enorm om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen!’

Taal op de werklvloer

Drijfveer
‘Mijn drijfveer om in 2014 Solid Road te beginnen, is dus ontstaan uit mijn passie voor vluchtelingen & asielzoekers. Ik doe niets liever dan ze te helpen hun talenten te ontwikkelen en een toekomst zeker te stellen!’

Divers aanbod
‘Zo bieden wij ze verschillende trainingen aan hun talenten te ontdekken en verder aan te scherpen. Een methode waarmee ze zich kunnen bekwamen in o.a. horeca, het kappersvak, de gezondheidszorg, logistiek, empowerment en business & ondernemen. Wij participeren trouwens in lokale-, nationale- en Europese projecten, dus is ons aanbod superdivers!’