Avondcursus Basis Nederlands (A2)

Hoef je niet in te burgeren maar wel je snel en goed de Nederlandse taal leren? Dan is deze cursus Basis Nederlands voor jou. Binnen deze cursus leer je in 60 lessen “Basis Nederlands” tot het A2 niveau.

De lessen worden ‘s avonds gegeven op onze locatie in Nijmegen dus ideaal om na je werk te volgen. Na deze cursus ben je beter in staat om te communiceren met jouw collega’s en in het dagelijkse leven.

Bij deze cursus werk je van het A1 naar het taalniveau A2. In de les wordt in een groep de volgende disciplines geoefend met een docent:

lezen
luisteren
spreken
schrijven
grammatica

Gratis intake

Cursus Basis Nederlands

Deze cursus Basis Nederlands zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk de basis van het Nederlands kent. Wanneer je deze cursus volgt werk je van het A1 taalniveau naar het A2 niveau zodat je je beter verstaanbaar kan maken in het dagelijkse leven en op het werk. Na deze cursus kun je er voor kiezen om door te studeren naar het A2-niveau.

De cursus wordt fysiek op locatie in Nijmegen gegeven. Het huiswerk wordt digitaal gemaakt. Hiervoor is het belangrijk te weten dat we verwachten dat je minimaal 3 uren per week besteedt aan zelfstudie..
Aan het einde van de cursus volgt een toets om te kijken of je klaar bent om te beginnen met het B1 niveau. Je mag deze toets 1 keer herkansen. Indien je de toets met goed gevolg hebt gemaakt kun je ook een certificaat ontvangen. Hierin staat dat je het A2- niveau hebt behaald.

A2-B1-B2

Het hoeft natuurlijk niet te stoppen bij het A2-niveau. Heb je meer in je mars, dan kan je natuurlijk door naar B1 of misschien wel het B2 niveau. Om dit niveau te krijgen moet je slagen voor het staatsexamen I. Met dit diploma op zak kan je toegelaten worden tot de meeste MBO-opleidingen in Nederland. Wil je een HBO studie of universitaire studie gaan doen, heb je nog een niveau hoger, B2, nodig. Hiervoor leg je het staatsexamen II af. Nederlands de Baas biedt taalcursussen voor A1, A2, B1 en B2-niveau aan. We bieden ook speciale examenvoorbereidingstrainingen aan.

Hoe lang duurt de cursus Basis Nederlands?

Deze cursus duurt 20 weken. Gedurende deze periode wordt drie keer per week les gegeven van 18.00-20.00. In totaal krijg je dan 120 uren les.

Voor wie is de cursus Basis Nederlands A2?

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen met als moedertaal een andere taal dan Nederlands (NT2). Deze cursus is voor volwassenen die graag het A2 taalniveau willen bereiken Om beter te kunnen communiceren met Nederlanders op het werk, in het dagelijkse leven of om in te burgeren.

Hoeveel kost de cursus Basis Nederlands?

Deze cursus heeft een vast tarief van EUR 1500,-

Duur cursus Studiebelasting Aantal lesuren Niveau Prijs cursus
20 weken 6 uren per week 120 uren A1->A2 €1500

* Bij Nederlands de Baas is uw totaalprijs afhankelijk van uw leertempo. Bovenstaande prijzen voor maanden zijn indicatief en worden berekend op basis van het aantal gegeven lessen. Bovenstaande prijzen zijn exclusief boeken en lesmaterialen. De kosten hiervoor zijn maximaal 138,-

*De prijs per maand en kwartaal is indicatief en afhankelijk van het aantal gegeven lessen.

Digitale oefeningen

Groepsgrootte 8-15 personen

Starten binnen vier weken

Leer in de praktijk

Gecertificeerde docenten

Digitaal huiswerk