Wanneer je in je leven verhuist naar een ander land, om wat voor reden dan ook, moet je je aanpassen aan je nieuwe omgeving. Heb je een verblijfsvergunning gekregen? Dan is inburgeren de volgende stap. Dat betekent dat je gaat kennismaken met de taal en de cultuur. Kom je uit een land binnen de EU, dan is inburgeren niet verplicht. Maar voor iedereen die in Nederland woont of werkt, is het belangrijk dat zij kunnen spreken in het Nederlands en dat zij ook meedoen in de samenleving.

Inburgeren in Nederland

Inburgeren in Nederland betekent dat jij je voorbereidt op de zes examenonderdelen: spreken, lezen, schrijven, luisteren, KNM (Kennis van de Nederlandse Maatschappij) en ONA (Orientatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt). Hiervoor krijg je normaal drie jaar de tijd. De Nederlandse overheid heeft hier veel regels en formulieren voor. Nederlands de Baas helpt je met het hele proces; bijvoorbeeld het aanvragen van de lening, de inschrijvingen voor de examens en ook alle formulieren die gevraagd worden door de gemeente en door DUO (de overheid). We zorgen ervoor dat je op tijd en binnen je budget aan de vereisten voldoet zodat je niet bang hoeft te zijn voor een boete of het terugbetalen van de lening.

Onze inburgeringscursussen

Onze inburgeringscursussen bevatten alle onderdelen die nodig zijn voor de examens. Omdat wij ook flexibel zijn, kunnen we ook alleen specifieke onderdelen aanbieden. Zoals bijvoorbeeld alleen KNM of alleen ONA, of alleen examentraining. Hier hebben wij dan andere prijzen voor. Bel ons voor een afspraak zodat we hier met jou naar kunnen kijken.

Prijs per uur Uren per les Prijs per les Uren per week Prijs per week Prijs ONA kort Priveles per uur
€12,50 3 €37,50 9 €112,50 €399 €60

* Bij Nederlands de Baas kiest u uw eigen leertempo en daarmee ook uw eigen prijs..

Schrijf je nu in

Inburgeringsexamens oefenen

Bij Nederlands de Baas bieden we oefenexamens aan voor zowel het inburgeringsexamen als het Staatsexamen I en het Staatsexamen II (STEX I en STEX II). Een aantal van deze oefenexamens is geheel gratis en je kan direct het leesexamen, het schrijfexamen, KNM en het luisterexamen oefenen. Dit is belangrijk want alle examen van DUO zijn digitaal. Als je geïnteresseerd bent in meer oefenexamens kun je het inburgeringspakket of het staatsexamen I of het staatsexamen II pakket kopen. De toetsen zijn samengesteld door onze gecertificeerde docenten en zijn een goede afspiegeling van de echte examens van DUO

Wil je een keer een oefenexamen voor inburgering A2 gratis proberen? Dat kan! Op deze website vind je oefenexamens voor lezen, luisteren, schrijven, spreken en KNM op A2 niveau. Deze oefenexamens lijken erg op het officiële inburgeringsexamen van DUO. Ben je al verder gevorderd en wil je B1 of zelfs B2 oefenen? Dat kan ook! Op deze website vind je ook Oefenexamens voor alle onderdelen van het Staatsexamen I en het Staatsexamen II.

Begin met oefenen

DUO & inburgeren

Nederlands leren hoort bij het inburgeren. Tijdens de inburgering leer je de taal maar ook hoe Nederlanders wonen en werken. Daarna doet u inburgeringsexamen. Haalt u het examen, dan bent u ingeburgerd.

Het Servicecentrum Inburgering van DUO organiseert het inburgeringsexamen voor nieuwkomers in Nederland.

Lees meer over DUO

Inburgeren op jouw locatie

Nederlands de Baas geeft momenteel les op drie locaties: Nijmegen, Gennep en Nieuw-Bergen. Omdat we flexibel zijn qua locatie en met onze docenten kunnen echter door heel Gelderland en Noord-Limburg lessen verzorgen. We hanteren hiervoor een ondergrens van 6 cursisten. Voorwaarde hiervoor is echter dat de cursisten van vergelijkbaar niveau moeten zijn met een vergelijkbaar leertempo. Bij een nieuwe aanmelding van 6 of meer cursisten in een nieuwe plaats zoals Arnhem zullen we snel een locatie toevoegen en starten met lessen in jouw plaats.