Nederlands de Baas

Als je de Nederlandse taal ‘de baas’ bent, wil dat zeggen dat je de taal helemaal in de hand hebt. Het is een Nederlandse manier van zeggen dat je iets onder controle hebt. Je bent iets de baas. Bij ‘Nederlands de Baas’ zullen we ervoor zorgen dat jij die controle krijgt over de Nederlandse taal, zodat jij kan zeggen: “Ik ben Nederlands de baas.”

De school is een initiatief van Margriet van Baasbank. Zij heeft Culturele Antropologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze heeft meer dan 10 jaar werkervaring voor de klas, als docente maatschappijleer op de middelbare school en als docent NT2 voor verschillende instituten. In plaats van werken voor verschillende onderwijsinstellingen, heeft ze besloten haar eigen school op te richten. Haar belangrijkste reden daarvoor is om voor de cursisten flexibel en persoonlijk te kunnen zijn. Ze wil de lessen aan kunnen passen aan haar cursisten, of het nu sneller of langzamer is. Door les te geven in kleine groepen krijgt ze de mogelijkheid om aandacht te geven aan het persoonlijke leerproces van alle cursisten.

Naar onze cursussen
Nederlands de Baas NT2 Inburgering

Missie

Onze missie is een bijdrage te leveren aan een maatschappij waarin mensen met verschillende achtergronden samenleven in harmonie, met respect en begrip voor elkaars verschillen maar verbonden in hun dagelijks leven waarin ze een gemeenschappelijke basis aan normen en waarden delen.