Staatsexamen II

Waarom staatsexamen II (niveau B2)?

Om hoger onderwijs (HBO) of wetenschappelijk onderwijs (WO of universiteit) te kunnen doen, is het nodig je Staatsexamen II te halen. Het vereiste niveau is B2 volgens de CERF-standaard. Om tot dit niveau te komen, is veel zelfstudie vereist en vooral het actief gebruiken van de taal in de praktijk.

Als je eenmaal B2-niveau hebt gehaald, kan je met jouw kennis van de Nederlandse taal tot een hoog niveau van beheersing komen en dit gebruiken voor studie en/of in je verdere carrière. Maar ook buiten je studie of je werk is het fijn dat je prima met Nederlanders in gesprek kan, je jezelf goed kan uitdrukken en je moeilijke lange teksten kan begrijpen. Als je B2 niveau gehaald hebt, kan je wel stellen dat jij Nederlands helemaal de Baas bent!

Welk materiaal gebruiken wij in de B2 cursus?

In de cursus B2 kunnen we gebruik maken van verschillende boeken. Bijvoorbeeld Nederlands op niveau (uitgeverij Coutinho) of Code+ deel 4 (uitgeverij Thieme Meulenhoff).

We zijn momenteel bezig om, net als voor de andere niveaus, ook voor B2 een oefenexamen te ontwikkelen die vanaf de website gemaakt kan worden.

Hoe lang duurt de cursus?

Bij Nederlands de Baas duurt een cursus B2 ongeveer 4 maanden. Deze tijd hebben we nodig om de woordenschat uit te breiden en ook met deze nieuwe woorden aan de slag te gaan met spreek-, lees-, luister- en schrijfopdrachten. Op dit niveau is het vergroten van je woordenschat en het langzaam polijsten van je taal belangrijk zodat je steeds minder grammaticale fouten maakt en je jezelf op verschillende manieren kan uitdrukken. Dit kost natuurlijk tijd en zelfdiscipline.

Waarom B2 cursus doen bij Nederlands de Baas?

Bij ons zijn de groepen klein en is er dus veel aandacht voor de individuele behoefte van de cursist, en is er veel ruimte om zelf te spreken en vragen te stellen. We besteden veel tijd aan individuele begeleiding en het trainen voor de staatsexamens.

*De prijs per maand en kwartaal is indicatief en afhankelijk van het aantal gegeven lessen.

Maak een afspraak
Book an appointment with Nederlands de Baas using Setmore
Prijs per uur Uren per les Prijs per les Prijs per week Prijs per maand Prijs per kwartaal
€13,50 3 €40,50 €121,50 €486 €1458

* Bij Nederlands de Baas is uw totaalprijs afhankelijk van uw leertempo. Bovenstaande prijzen voor maanden en kwartalen zijn indicatief en worden berekend op basis van het aantal gegeven lessen.

Laptop te leen

Toegang tot online digitaal huiswerk

Leer in de praktijk

Groepsgrootte max 10 personen

Start within weeks