Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw portfolio helemaal goed is ingevuld. De beoordelaar van DUO kan bij het controleren van het portfolio best streng zijn. Als je een klein detail vergeet kan dit al resulteren in het zakken voor het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). Boek daarom, voordat je jouw portfolio opstuurt naar DUO, twee uur met onze ONA-trainer voor een portfolicheck.

Hier volgen nog enkel tips:

  • Zorg dat je alle resultaatkaarten hebt ingevuld op basis van het wensberoep. Jouw portfolio moet over één gewenst beroep gaan.
  • Zorg ervoor dat jouw wensberoep een betaalde baan is. Je mag namelijk geen vrijwilligerswerk als gewenst beroep gebruiken voor het portfolio.
  • Heb je een eigen bedrijf? Probeer dan ontheffing aan te vragen via inburgeren.nl
  • Zorg ervoor dat de vacatures die je hebt gevonden goed bij het gewenste beroep passen.
  • Zorg ervoor dat de sollicitatieformulieren en de sollicitatiebrieven passen bij je wensberoep
  • Zorg ervoor dat de sollicitatieformulieren, de sollicitatiebrief en het cv in dezelfde taal zijn geschreven als de taal van de vacatures die je hebt gevonden. Je mag deze bewijzen alleen in het Engels schrijven als de vacatures ook in het Engels zijn geschreven. Als de vacatures in het Nederlands zijn, moeten de sollicitatieformulieren, de sollicitatiebrief en het cv ook in het Nederlands zijn.
  • Check goed de eisen voor de sollicitatiebrief en het cv. Let ook goed op
  • Heb je de resultaatkaarten zelf ingevuld? Het lijkt misschien makkelijk om iemand anders de resultaatkaarten te laten invullen, maar als je zelf niet goed weet wat er in het portfolio staat is de kans groot dat je zult zakken voor het examen. Als je een eindgesprek moet doen, krijgt je vragen over jouw resultaatkaarten. Als je dan niet goed kunt uitleggen waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt, bestaat de kans dat DUO jou laat zakken voor het examen.

Hoe lang duurt de ONA-cursus?

Deze ONA-cursus bestaat uit twee uur verdeelt over één á twee sessies.

Voor wie is de inburgeringscursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die het ONA portfolio heeft ingevuld maar voor het versturen wil laten controleren door een ONA trainer. Het minimlae taalniveau dat wordt vereist is B1. Deze cursus is voor volwassenen die graag de ONA module willen afronden bijvoorbeeld ter voorbereiding van het inburgeringsexamen van DUO. Indien je een lager niveau hebt dan B1 informeer dan naar onze mogelijkheden voor het inzetten van een tolk voor extra hulp.

Hoeveel kost de inburgeringscursus?

Na de portfoliocheck ben je klaar met het portfolio. Je weet dan zeker dat het portfolio goed wordt gekeurd door DUO. Mocht dit niet zo zijn dan helpen we je gratis met een volgende aanvraag net zo lang to het is goedgekeurd. Je hebt dus slagingsgarantie voor het portfolio. Deze ONA portfoliocheck kost 299,-

Portfoliocheck (2 uur)

€299
  • WEL Eindgesprek DUO
Inschrijven ONA (online)Inschrijven ONA (Fysiek)
Prijs cursus Uren les Praktijkuren Duur cursus Niveau
€299 2 0 uur 1 dag B1 of hoger

Start within weeks

Privéles

No cure no pay