Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)

Voor het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) kun je niet studeren. Toch is het erg belangrijk om het gesprek goed voor te bereiden. Om voor dit onderdeel te slagen moet je vetellen welk werk jij zou willen doen in Nederland, welke mogelijkheden er zijn om die baan te vinden en wat je nodig hebt om dit te bereiken. Dit lijkt niet erg moeilijk, maar toch zijn er veel inburgeraars die de eerste keer niet slagen voor dit onderdeel.Daarom is het goed om een cursus te nemen die je voorbereid op dit onderdeel. Na het volgen van deze cursus weet je wat je te wachten staat bij het eindgesprek ONA van DUO.

Hoe lang duurt de ONA-cursus?

Deze ONA-cursus bestaat uit twee uur verdeelt over één á twee sessies.

Waarom is begeleiding belangrijk bij het voorbereiden van het ONA eindgesprek?

Veel inburgeraars vinden het eindgesprek van ONA moeilijk omdat ze niet precies weten welke vragen worden gesteld. In het gesprek zijn er geen goede of foute antwoorden, maar toch is het mogelijk om te zakken voor het examen. Om zekerder te zijn tijdens het gesprek is het goed om je voor te bereiden met begeleiding van een ONA-trainer.

Wanneer je wilt dat een ONA-trainer je helpt bij het voorbereiden op het ONA-examen, kun je deze cursus boeken. Deze cursus kan zowel online als oflline worden gegeven.  Voor deze cursus heb je echter wel minimaal B1-taalniveau nodig.

Voor wie is de inburgeringscursus?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil inburgeren met een taalniveau van B1 of hoger. Deze cursus is voor volwassenen die graag de ONA module willen afronden bijvoorbeeld ter voorbereiding van het eindgesprek ONA van DUO. Indien je een lager niveau hebt dan B1 informeer dan naar onze mogelijkheden voor het inzetten van een tolk voor extra hulp.

Wat zijn de voor- en nadelen van deze ONA cursus?

Wat zijn de voor- en nadelen van een ONA cursus volgen voor het voorbereiden van het eindgesprek Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)?

Voordelen:

  • Je kunt zelf afspraken maken met de trainer over wanneer je de tarining wilt volgen.
  • Je bent zekerder tijdens het gesprek
  • Je bent beter voorbereid op mogelijk vragen die DUO je stelt
  • Je hebt het gesprek van te voren geoefend
  • De cursus kan ook betaald worden via de DUO lening
  • De cursus kan online gegeven worden

Voorbereiden Gesprek DUO(2 uur)

€299
  • WEL Eindgesprek DUO
Inschrijven ONA (online)Inschrijven ONA (Fysiek)

Hoeveel kost de inburgeringscursus?

Na deze cursus ben je klaar en goed voorbereid voor het eindgesprek ONA. Deze cursus kost EUR 299,-

Prijs cursus Uren les Praktijkuren Duur cursus Niveau
€299 2 0 uur 1 dag B1 of hoger
Inschrijven ONA Cursus

Starten binnen vier weken

Privéles

No cure no pay