Betere communicatie op de werkvloer

Er zijn veel (nieuwe) werknemers in Nederland met een taalachterstand. Door deze achterstand is het soms moeilijk een baan te vinden, te behouden of om door te groeien binnen een bestaande baan. Ook kan het zijn dat door taalachterstand mensen uit deze groep niet het werk kunnen doen dat men eigenlijk zou willen doen of heeft gedaan in het land van herkomst.

Dit is zonde voor deze groep mensen maar zeker ook een gemiste kans voor de arbeidsmarkt in Nederland. Een passende baan, waar de werknemer ook communicatief op voorbereid is, zal zorgen voor tevredenheid bij zowel de werkgever als de werknemer. Bij Nederlands de Baas zijn we dan ook niet tevreden met alleen een halfjaarcontract maar streven we naar duurzame plaatsing. Bij Nederlands de Baas leggen we de lat net iets hoger.

Nederlands de Baas heeft gecertificeerde taaldocenten en coaches in dienst, die nieuwe medewerkers en het bestaande personeel op de werkvloer helpen met taal & culturele verschillen. Zo leren de nieuwe werknemers de taal die binnen uw bedrijf gevoerd wordt. Een timmerman heeft immers andere woorden nodig dan iemand die bij een schadeherstelbedrijf werkt.

Het behalen van een certificering

Veel mensen met een taalachterstand hebben moeite met het behalen van trainingen rondom certificeringen zoals het VCA. Dit komt omdat deze trainingen gemaakt zijn voor mensen met een B1-taalniveau of zelfs hoger. Daarnaast is men vaak nog niet bekend met de vaktaal die nodig is voor het halen van een certificaat. Bij Nederlands de Baas helpen we uw werknemers een certificaat of rijbewijs te halen zodat de medewerker zijn of haar waarde binnen uw bedrijf snel kan vergroten zonder dat het u veel extra tijd en moeite kost.