BEZOEK WETHOUDER BROM

John Brom

Wethouder

Ja. Een fijne foto van onze wethouder. Nee. Geen fijne foto van zijn bezoek. Maarrr… Hij was er toch écht afgelopen donderdag: wethouder Brom van de gemeente Nijmegen.

Inclusief beleidsadviseur
John Brom: de man met o.a. Werk & Inkomen en Armoedebestrijding in zijn portefeuille. Samen met beleidsadviseur Bernadette stapten ze over de drempel bij Nederlands de Baas… En o ja, ook Jeanne van Ittersum (Trash’ure Taarten) was erbij. Hierover volgende week meer…

Het vervolg

Goed gesprek
Een rondleiding. Enkele koppen koffie. Een goed gesprek. Een gesprek dat ging over hoe de gemeente kan bijdragen aan onze doelstelling inburgeraars uit de regio Nijmegen een plek in onze samenleving te geven. En belangrijker: het creëren van een vaste, structurele plek ná voltooiing van inburgering. Want eigenlijk, eigenlijk begint het dan pas… Missie? Wortelen & ontwikkelen zonder middelen uit de gemeenschap!

Potentie
En verder? Verder kregen ze inkijk in de potentie van onze cursisten en de bijdrage die zij kunnen leveren aan de arbeidsmarkt. De wethouder kon alvast mooi recruteren;) Een prettig bezoek!

Wat is het doel hiervan?

‘Wat komen jullie hier precies doen?’ (cursist) ‘Luisteren naar de verhalen van nieuwe Nijmegenaren om beleid te maken waardoor het inburgeren in onze stad nóg beter lukt!’ (wethouder).