Petra Zuijderwijk is gelukkig getrouwd met Marco

en trotse moeder van drie zonen én een dochter. Ze woont in Velp (nabij Arnhem),

maar stuurt met plezier 2x per week richting Nijmegen om les te geven aan twee alfa-groepen. Eerder werkte ze als verpleegkundige…

Carièrreswitch

‘Toen ik de onregelmatigheid van mijn werk in het ziekenhuis niet meer kon combineren met mijn gezin, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe plek. Die vond ik uiteindelijk bij NL’s de Baas. Wie mij 25 jaar geleden trouwens zei dat ik docent zou worden, had ik niet geloofd. Maar ik ben het nu, en met heel veel plezier!’

Vrijwilligerswerk
‘Werken met anderstaligen begon voor mij via vrijwilligerswerk in 2015, waarmee ik mensen hielp zich voor te bereiden op verschillende inburgeringsexamens. Het contact met mensen uit andere culturen – stuk voor stuk mensen met een sterk verlangen om hier in Nederland een veilig, goed bestaan op te bouwen – verrijkte mij’

Mezelf ontwikkelen
‘Ik ontdekte mij mezelf toen ook de drang cursisten echt verder te willen brengen: didactisch onderbouwd en meer passend bij de verschillende leerstijlen. Zo ontstond de wens om de opleiding NT2 te volgen, die ik uiteindelijk in 2019 heb afgerond’

Interactie

‘In het contact met mensen word ik blij van interactie. Dat zit ‘m dan vooral in wederkerigheid. Dit mogen geven en ontvangen, vond ik altijd al prettig. Nu als docent, vroeger als verpleegkundige’

Oprechte betrokkenheid
‘Bij NL’s de Baas is het prettig werken. De focus ligt hier écht op de doelstelling statushouders een volwaardige plek binnen onze samenleving te geven. Dat merk je aan alles. Deze betrokkenheid – in combinatie met het aanstekelijke enthousiasme van Margriet, Sander en mijn lieve collega’s – is fijn. Ik ben blij dat ik met mijn taallessen hier aan bijdragen kan!’

Ik blijf!
‘Over vijf jaar? Dan zie ik mezelf nog steeds met veel plezier richting Nijmegen rijden, met als bestemming ‘mijn’ vertrouwde NL’s de Baas. Ik hou nu eenmaal van taal en het nadenken over hoe ik mijn lessen zo interessant en afwisselend mogelijk kan aanbieden’

Essentie van taal
‘Ja, ik zit hier fantastisch op mijn plek. Blij ben ik als het (zelf)vertrouwen van cursisten groeit en de Nederlandse taal voor hen steeds meer doet waarvoor het bedoeld is: communicatie, contact, zelfvertrouwen, thuis voelen!’